HomeZiektewet Eigenrisicodragerschap aanmelden uiterlijk 1 oktober!

Ziektewet Eigenrisicodragerschap aanmelden uiterlijk 1 oktober!

De premies voor de Ziektewet gaan in 2025 weer omhoog! Dit maakt het interessant om te kijken of het eigenrisicodragerschap voor uw organisatie aantrekkelijk is!


 
Wat betekent het om eigenrisicodrager te zijn voor de Ziektewet? 
Jaarlijks dragen alle werkgevers sociale premies af over het loon van hun werknemers. Met deze premies verzekeren zij hun werknemers onder andere tegen de financiële gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Voor deze verzekeringen heeft de werkgever de keuze om het risico zelf te dragen (eigenrisicodrager) of om zich publiek te verzekeren via UWV.  Wanneer een werkgever zich publiek verzekerd wordt jaarlijks een premie voor de Ziektewet middels de Whk-beschikking betaald.
 
De eigenrisicodrager betaalt geen premie via de Whk-beschikking voor de Ziektewet maar voert als werkgever (samen met de arbodienst) het verzuimbeleid uit.
Sommige werkgevers zijn al eigenrisicodrager voor de Ziektewet maar hebben dit herverzekerd. Ze hebben hier dus een verzekering voor afgesloten om de eventuele kosten op te vangen. De verzekeraar voert in dat geval ook de re-integratiebegeleiding uit. 
 
Waarom kiezen voor eigenrisicodragerschap Ziektewet?
Het eigenrisicodragerschap kent twee grote voordelen:

– Als werkgever heb je meer grip op de re-integratie. Als je publiek verzekerd bent (via het UWV) verlies je de werknemer uit het oog, de werknemer valt onder het UWV.
– Eigenrisicodragerschap kan vaak financieel aantrekkelijker zijn. 

Welke voordelen biedt aansluiting bij OZD advies? 
Vanuit OZD Advies bieden wij ondersteuning aan bij het eigenrisicodragerschap Ziektewet. Wij voeren de complete re-integratiebegeleiding uit. Dit doen wij samen met Ontzorgdesk. Een aantal voordelen:

– Lokale arbodienst met spreekuren op Urk of in Emmeloord. Werknemers hoeven geen lange afstanden te reizen voor een spreekuur.
– Onze casemanagers kennen jullie organisaties. Vaak is het mogelijk om de huidige vaste casemanager ook de ziektewetdossiers te begeleiden.
– Meer grip op ziektewetdossiers. Wij zitten strak op de dossiers. Hierdoor wordt de schadelast verminderd. 

Interesse in een gratis adviesgesprek?
Ben je momenteel publiek verzekerd bij het UWV voor de Ziektewet of ben je wel eigenrisicodrager voor de Ziektewet maar heb je dit herverzekerd? Dan gaan wij graag een gratis vrijblijvend gesprek aan om te kijken of het ziektewet eigenrisicodragerschap voor jullie onderneming (financieel) aantrekkelijk is en welke voordelen dit biedt. Tweemaal per jaar is het mogelijk om eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Aanmelden hiervoor moet voor 31 maart of voor 1 oktober. Aanmelden voor 1 oktober betekent vanaf 1 januari 2025 eigenrisicodrager voor de Ziektewet. 
 
Mocht je interesse hebben in een gesprek dan kan dit door een mail te sturen naar support@ozderd.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen. Wij zullen vervolgens een gratis vrijblijvende afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht: